navigation

 

 

 

Vårt mål kan kort sammenfattes med 3 ord; Helse, mentalitet og kvalitet.


Oppdrett av Schapendoes og Bichon HavanaisHer på Bondekonen kennel er vi en familie på 5 stykker. Navnet på kennelen er som følge av at vi bor på en bondegård.
På gårdsbruket dyrkes det korn og ales opp griser. Vi har også en katt til utebruk, dvs. den fanger mus og holder ordne på låven og i fjøset.

Guttene våre begynner å bli store, men heldigvis ikke for store til å kose med valper.
Vi fikk vår første hund i 1984. Det har derfor etter hvert blitt mer enn 20 år med hund. Da kom Zangla til oss, en tibetansk terrier som var 2 år.
Vi synes jo hun var den beste hunden vi kunne ha, men alle så ikke like positivt på henne. Hun hadde sine sider. Zangla døde dessverre på operasjonsbordet hos dyrlegen og sorgen var stor.
Vi hadde fått sansen for rasen og etterhvert fikk vi Anton og Bailyes som var halvsøsken.
Nå ble interessen for oppdrett og utstilling vakt, og vi utvidet flokken med flere hunder. Bl.a. importerte vi en hanne fra England, som gjorde det veldig bra på utstilling. Vi har handlet frem flere Champions av rasen og fra oppdrettet vårt er det 2 stykker som har blitt N UCH, en av de ble også S UCH.

Etterhvert så vi oss rundt etter en mindre hund, og vi var så heldige å bli kjent med Bichon Havanais i 1995. Vår første havanais var INT NS UCH Pillowtalk's Paloma Blanca, som kom til oss som godt voksen fra Eliv Glette, kennel Toy-Fozzie. Tusen takk til Eliv for denne nydelige hunden (Paloma er den peneste havanais jeg har møtt) og for all infomasjon du har delt med oss om rasen og selvfølgelig all hjelp.
Etter Paloma har vi beholdt N S UCH Toy-Fozzie's Twinkle-Star (Tullemor) som er en fantastisk representant for rasen, både i seg selv og ved avkommene hun gir. Vi har også Tullemors datter Bondekonens Havana Minnie Mumsegod boende hjemme.

I dag har vi to raser vi er veldig glade i. I tillegg til havanais har vi en større rase, nemlig Schapendoes. En fantastisk hunderase fra Nederland. Jeg så rasen første gang i Danmark i 1995, og undersøkte litt om rasen da. Vi bestemte at en slik hund skulle vi med tid og stunder innlemme i familien.
I 1997 var rette hund og rette tid der. Da fikk vi INT N S DK UCH NV-98 Boisterous Jason Jerry fra Leila Rantanen i Finland. Det vil si, han var jo bare en valp den gangen. Nå har vi to raser vi er veldig glade i. Jaso ble, som første hund, pappas gutt. Han ble derfor ikke lite bortskjemt. Ikke for det, vi var alle glad i Jaso, som var en ypperlig reklame for rasen. Han gjorde det bra i ringen og var en trivelig famliehund. Jaso var første Schapendoes importert til Norge, og første norskeide både norsk champion, internasjonale champion og norsk vinner. Og pappa til det første kullet i Norge. Hans sønn N UCH Bondekonens Does Charlie ble første norskoppdrettede champion.
Vi vil også takke Leila for all hjelp med å komme i gang med en ny rase og for deling av informasjon om rasen.